Responder

Soldaat in leger Napoleon.

tseyenan
male
Mensajes: 13
Ik wil informatie opzoeken over een familielid-soldaat (Belg) in het leger van Napoleon. Het gaat om Amandus Josephus T'Seijen: geboren te Tongerlo (Belgie) op 26 november 1787. Hij zou gesneuveld zijn in Wenen (Oostenrijk) op 24 oktober 1809.
Bestaat er een online databank voor dergelijke opzoekingen? Indien niet, waar kan ik terecht?

edwardn
edwardn
Mensajes: 302
Árbol : Gráfico
Ver su árbol genealógico
Als je wat meer info over die soldaat vindt (militaire rang, afdeling, etc) dan kan je in Vincennes bij Mémoire des Hommes zoeken:
https://www.memoiredeshommes.sga.defense.gouv.fr/fr/article.php?larub=202&titre=registres-matricules-de-la-garde-imperiale-et-de-l-infanterie-de-ligne

Nog een hulp:
https://www.famvandevelde.nl/militie/franseoverheersing.html.

Maar zonder meer persoonlijke militaire info wordt het moeilijk want ik denk dat het niet mogelijk is om in Vincennes online op naam te zoeken.
Bij WieisWie.nl of Openarchieven.nl vind ik in ieder geval niets. De schrijfwijze van de naam zal er ook wat mee te maken hebben.

Succes

Edward

tseyenan
male
Mensajes: 13
Volgende bijkomende informatie heb ik ondertussen via het Belgisch Rijksarchief gevonden:

"Amand Joseph Tseyen, Geboorteplaats Tongerlo, Beroep militair, Overlijdensplaats Wenen (AT).
Opmerkingen: Soldaat 1e bataljon pontonniers, 8e compagnie. Overleden in het hospitaal Alster Caserne te Wenen."

kvoet
male
Mensajes: 856
Misschien heb je ze al, maar hier vind je de (overgeschreven) overlijdensakte van Amand Joseph T'Seyen, ingeschreven in Tongerlo.

Hij zou overleden zijn aan "koorts" en daarmee was hij - jammer genoeg - niet de enige. Dit is nog het pre-antibiotica tijdperk. Hij is in het hospitaal opgenomen op 14 augustus 1809 en er overleden op 14 oktober, dus 2 maanden later.

Mvg
Kris

tseyenan
male
Mensajes: 13
Kris,

De akte had ik nog niet gevonden.
Bedankt !

André

wimpeeters
male
Mensajes: 261
Árbol : No gráfico
Ver su árbol genealógico
Die lijsten van de legers van Napoleon worden momenteel geïndexeerd en zijn hier op geneanet gewoon te vinden: https://nl.geneanet.org/archives/releves/search_etat_civil.php?clef=dep_91&ref=fraalsf67und5&place=UND&sens=liste

Responder

Volver a “Secundaire bronnen”