Clara Pattyn - Dadizele/Geluveld°1676???

sprookloosje
male
Mensajes: 3
Árbol : Gráfico
Ver su árbol genealógico
Eén van mijn voorouders heet Clara Pattyn: https://gw.geneanet.org/sprookloosje_w?n=pattyn&oc=0&p=clara. Zij trouwde voor 1696 met Joannes Derudder. Het koppel woonde in Geluveld en kreeg er meerdere kinderen.
Van haar afkomst vind ik geen rechtstreekse bronnen. Volgens een hoop andere leden van geneanet zijn haar ouders Philippus Pattyn en Anna Theresia Vermeersch, en zou ze in 1676 in Dadizele geboren zijn. Ik heb dit gretig overgenomen want dit leidt mij tot adellijke voorouders, waaronder enkele graven van Vlaanderen en Franse koningen. Toch zit mij dit dwars, want ik zou 't graag zeker weten. Ik schrap zelfs liever die voorouders dan mezelf in die waan te laten.

Wel vind ik aanwijzingen dat het wel eens juist kon zijn.
  • Haar man Joannes Derudder was getuige op 't huwelijk van Catharina Pattyn. Die is met 100% zekerheid de dochter van Philippus en Anna.
  • Petronella Pattyn was getuige bij de doop van Joannes Baptiste Derudder (°1707). Eén van de dochters van Philippus en Anna Theresia heette Petronella
Deze 2 zaken tonen aan dat Clara waarschijnlijk de dochter van Philippus en Anna Theresia was. Toch hoop ik nog wat meer aanwijzingen te vinden.
Iemand suggesties?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Wouter

Volver a “België”