Responder

Koppelen van stambomen

nvnoort
male
Mensajes: 1
Árbol : Gráfico
Ver su árbol genealógico
Kan ik koppelen naar de stamboom van een andere gebruiker ? Ik heb een andere gebruiker die een heel uitgebreide stamboom heeft gemaakt tot 5 generaties voor mij. In plaats van alles over te nemen in mijn eigen stamboom zou ik willen koppelen aan de stamboom van deze gebruiker. Is dat mogelijk ?

odettefranssen
odettefranssen
Mensajes: 1472
Árbol : No gráfico
Ver su árbol genealógico
Goedemorgen,

nee, dat is niet mogelijk. U kunt uzelf wel 'koppelen' aan die gebruiker (via adresboek uitnodiging versturen) maar niet de stambomen onderling.

Met vriendelijke groet, Odette

bdewachter
bdewachter
Mensajes: 8
Árbol : Gráfico
Ver su árbol genealógico
Zeer jammer dat je stambomen niet kan integreren, ik wilde dezelfde vraag stellen. Gisteren ontdekte ik - na een bezoek aan het museum Van Mieghem in Antwerpen - dat ik (héél ver via de oud ouders van mijn moederlijke grootmoeder  ;) familie ben van de kunstenaar Eugeen Van Mieghem. Bij onze voorouders vinden we broer en zus: Amelberga Van Mieghem (1685-1747) in mijn stamboom en Paschier Van Mieghem (1663-1720) in de stamboom van Eugeen Van Mieghem. Nu zou ik het werk van Frederik Van Mieghem (2.199 personen) moeten overdoen om zijn gegevens toe te voegen aan mijn stamboom? Mits zijn toestemming zou ik die toch moeten kunnen 'binnen trekken' ! Misschien een suggestie nu de website toch vernieuwd wordt.

odettefranssen
odettefranssen
Mensajes: 1472
Árbol : No gráfico
Ver su árbol genealógico
Goedemorgen,

dat wordt niet voorzien bij deze update. Wat u wel zou kunnen doen is aan Frederik van Mieghem vragen of hij u een GEDCOM wil geven van de bij u ontbrekende tak, met permissie om die aan uw stamboom toe te voegen.

Met vriendelijke groet,
Odette Franssen

kvangansen
kvangansen
Mensajes: 1
Árbol : Gráfico
Ver su árbol genealógico
Hey,

Ik heb speciaal betaald voor een Premium account. Hierdoor merkte is dat iemand nog 4 generaties verder terug kon gaan in de tijd.

Het zou anno 2017 wat raar zijn om alle gegevens manueel over te typen. (Tijdverlies!)  ;)
Is het mogelijk om stambomen online te koppelen aan elkaar? Dit moet relatief snel te doen zijn?


Kristof

wimdeckers
wimdeckers
Moderator
Mensajes: 5033
Nee, dat kan niet.

.De reden hiervoor is simpel ; maken we het maken van een kopie of koppeling te eenvoudig, dan lopen we het risico dat we klakkeloos zonder enige eigen controle van de data dingen aan elkaar gaan plakken en er aldus een groot risico ontstaat dat er fouten in stambomen worden gemaakt. Die dan vervolgens weer zonder enige eigen controle door derden foutief worden gekopieerd in de eigen stamboom. Fouten in stambomen zouden zich zo als olie op water kunnen verspreiden.

En gelooft U mij maar, dat die fouten kopiëren sneller gaat dan die fouten weer laten corrigeren. Dat laatste is gewoon zwemmen tegen de stroom in.

Dit was overigens ook één van de belangrijkste redenen dat ikzelf destijds voor Geneanet heb gekozen en niet voor een site waar men 'domweg' alles van derden kan overnemen.

Indien U bij een andere gebruiker data aantreft van meerdere personen, dan kunt U hem/haar altijd om een gedeeltelijke gedcom vragen. Dat spaart tijd, maar houdt niet in dat het handig is dat U de gegevens eerst zelf controleert in de al dan niet online archieven, alvorens deze data in Uw stamboom op te nemen.
Overigens is die andere gebruiker niets verplicht.

cvrancken
female
Mensajes: 1
Árbol : Gráfico
Ver su árbol genealógico
Stamboomonderzoek is reeds extreem tijdrovend en ik heb ook iemand gevonden en gecontacteerd die prachtig werk geleverd heeft. Met alle bewijzen enz. Nu moet ik alles overnemen waar die man maanden aan gewerkt heeft terwijl hij het met plezier wil delen omdat ik een missende tak kan aanvullen. Ik vind dat de keuze bij de gebruiker moet liggen. Ik heb speciaal betaald om dit te kunnen doen en nu ontdek ik dat het niet kan. Dan zie ik persoonlijk echt het nut niet van abonneren. Dan kan ik het zo ook doen. pffff

wimdeckers
wimdeckers
Moderator
Mensajes: 5033
Op de eerste plaats heeft U niet betaald voor het koppelen van stambomen. Dat maakt bij Geneanet geen deel uit van Premium.

Daarbij kan de andere gebruiker U een gedcom van die tak sturen, als hij U zo graag wil helpen. Daarvoor hoeft hij slechts die tak te exporteren, en middels een e-mail aan U toe te zenden. U kunt die dan vervolgens importeren in Uw eigen account, maar mogelijk zullen dan een paar personen dubbel komen te staan. Die dan verwijderen of samenvoegen, en het takje aan Uw eigen stamboom koppelen.

Een van de basisideeën van Geneanet is immers delen, en dat is dus ook gewoon mogelijk zonder Premium.
Als Geneanet een optie binnen Premium zou aanbieden, waarin een ieder zo maar even ongevraagd de stamboom van een andere gebruiker zou kunnen overnemen middels een gedcom, dan zou dat gelijk zijn aan diefstal in abonnementsvorm. Geneanet is geen commerciëel bedrijf, maar heeft slechts een Premium met extra functies om de kosten van de verdere ontwikkeling en het onderhoud van de servers te kunnen betalen. U betaald dus nergens voor inzage of overnamen van de stambomen, foto's, etc,. ingebracht door andere gebruikers.

Responder

Volver a “Geneanet, technische vragen”